Enric Morera. Primàries 2023

29 des.

Hola. Vull anunciar-te personalment que participaré a les primàries de Compromís per renovar la meua acta de diputat a les Corts Valencianes i tornar a representar-vos a les institucions, a la institució on es diposita la sobirania del poble valencià.

Durant els últims set anys i mig he tingut l’honor d’ocupar la presidència de les Corts Valencianes. Han estat anys on hem tramitat lleis i hem pres acords que han transformat la nostra realitat més propera, pense, sincerament, que per a millorar la vida de totes les persones que viuen i treballen a la nostra terra. Humilment, crec que he estat a l’altura de l’encàrrec i hui la institució creada l’any 1261 ha recuperat el prestigi perdut després d’haver tingut presidències imputades i fins i tot a la presó. Des de la meua experiència anterior de Síndic del grup Compromís, puc afirmar sense por a enganyar-me, que hem canviat la manera de fer política. Com a exemple, no ha estat expulsat ningú de l’hemicicle, han visitat les Corts grups i persones de totes les orientacions polítiques, s’ha tramitat tot allò que han demanat les diputades i diputats per al control del govern. Les Corts són ara, més que mai, la gran casa de la política valenciana, en majúscules, de la qual vos en podeu sentir ben satisfetes i satisfets. És la casa que té un ferm compromís en defensa d’una societat plural, oberta i tolerant i per això, també fou innovador que creàrem i mantenim el premi Guillem Agulló per potenciar eixos valors.

Com a representació visibile de les Corts en estos anys, com a institució de totes i tots, he fet tot el possible per estar present acompanyant associacions, entitats o actes que fan millor la nostra vida col·lectiva: des de les entitats que treballen per la plena inclusió, passant per les de suport d’associacions de suport a pacients de diferents dolències. Des d’Algemesí al Misteri d’Elx, passant per Oriola i les oliveres mil·lenàries del Baix Maestrat o les terres de l’altiplà de Requena-Utiel. Comarca a comarca, poble a poble, donant suport a la innovació empresarial o a la creativitat literària, musical i artística en general. Tot allò que ens fa sentir-nos orgullosos del nostre País Valencià.

El govern del Botànic, conjuntament amb els grups parlamentaris que li donen suport, hem passat durant els últims tres anys una dura situació marcada, primer per la pandèmia i ara per la invasió a Ucraïna. Malgrat l’escenari advers i que ens ha condicionat la nostra acció, podem afirmar que s’ha generat treball, els nostres serveis públics, com ara la sanitat o l’educació han estat a gran altura, sense oblidar la quarta pota: l’acció social del govern que de manera brillant i valenta ha impulsat la vicepresidenta Oltra. La gestió de la crisi sobrevinguda ha tingut un tractament diferent de l’anterior, la que va donar pas a la nostra presència institucional a 2011 i l’accés al govern a 2015. Segurament ens queden assumptes per tractar i avançar, com ara, fer rendibles les nostres explotacions agràries, la Llei de la Policia Autonòmica, els Bombers de la Generalitat que superen l’obsolet model de consorcis o la reciprocitat de les emissions de TV que compartim llengua. També la implementació decidida de les renovables per a famílies i empreses i la lluita contra el canvi climàtic. Reptes per a un tercer Botànic i per a generar progrés i avançar totes i tots.

Em sent protagonista de tot este temps de canvi, de transformació i de prosperitat que han generat les polítiques botàniques. Sent que he estat útil per a la meua gent i que encara ho puc continuar sent, al costat dels joves, dels nostres càrrecs municipals i les persones que han estat al govern de la Generalitat o als Ajuntaments del nostre País. També he connectat la nostra cambra amb les institucions europees, amb la direcció del grup de Treball de diversitat cultural i lingüística a la CALRE (Conferència d’Assemblees Legislatives de les Regions Europees).

Per això, vos demane la vostra confiança per renovar la meua acta de diputat a les Corts Valencianes i tornar a representar-vos a les institucions, a la institució on es diposita la sobirania del poble valencià. Ser candidat per defensar els nostres valors davant l’amenaça d’un govern de la dreta que intentarà frenar els canvis, retornar a pràctiques que ens portaren als pitjors episodis de corrupció i continuar l’erosió de l’existència de la valencianitat tal com nosaltres l’entenem. Ho empraran tot contra nosaltres, perquè els molestem per als seus interessos. Hem viscut i vivim situacions de gran injustícia personal que caldrà reparar com toca. També vull ser candidat per garantir que les persones que han patit la persecució immoral de la dreta retornen al lloc on mereixen estar. Tenen la meua paraula.

Sempre he estat una persona de consens. Sense consens, sense acords no hauríem arribat fins ací. Crec que represente una manera d’entendre la política nova, encara vigent i per implementar. La cooperació és clau per vertebrar opcions polítiques i electorals guanyadores. El diàleg amb tots els sectors socials, representar dignament el valencianisme polític i explicar què és allò que més convé a la nostra ciutadania, donar la cara per un moviment com Compromís. Per guanyar les pròximes eleccions hem de configurar un equip que genere confiança, tinga experiència i represente la nostra capacitat per gestionar la política municipal i valenciana. Penseu quan trieu allò que valoreu quan es confecciona la llista del vostre poble o ciutat: trajectòria política, notorietat social, capacitat de gestió i projecte. En els pròxims dies vos demanaré el vostre aval, que podeu donar a qualsevol dels candidats i candidates. I sobretot, participeu en la tria dels vostres representants en el procés de primàries. El vàrem promoure en 2015 i continua sent la millor manera de triar i de mobilitzar la nostra militància i el nostre electorat.

Gràcies pel vostre suport. Endavant!

Enric Morera

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter