Reflexions sobre l’estat de les autonomies

13 jul.

Demà, 14 de juliol, participaré en un debat de l’Associació de Comunicació Política (ACOP), que celebra el seu congrés internacional a València. El motiu de la tertúlia és parlar del 40è aniversari de l’Estatut d’Autonomia, un text amb moltes llums i també ombres, que ha tingut algunes reformes en els darrers anys però que ens demostra que l’èxit de la continuïtat de l’estat de les autonomies passa per reformes profundes al si de l’Estat espanyol. Calen reformes constitucionals (en la que es reconega el Dret Civil Valencià, per exemple), com cal reflexionar sobre les diputacions (unes institucions del segle XIX, anacròniques i incompatibles amb les autonomies). I hem de parlar, i molt, de finançament. Recupere en este post l’enllaç al Concert Econòmic Responsable, una proposta que llançàrem fa quasi 10 anys i que té molta vigència.

https://cer.compromis.net/

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter