2016: L’any dels nostres valors

11 gen.

Comencem un nou any i ho fem amb molta il·lusió, amb la mateixa il·lusió o més encara amb la que començàrem el mes de maig passat la legislatura del canvi, de la recuperació i de la dignificació de les institucions valencianes.

Dins d’eixe paper, les Corts, la seu de la sobirania valenciana, tenen un paper molt important per a legislar pensant en les persones, que han estat les grans oblidades dels darrers 20 anys de govern del PP. I ja ho hem fet, i d’una manera de la qual em trobe molt orgullós perquè s’han arribat a molts consensos i hem aprovat moltes iniciatives parlamentàries per unanimitat, en només sis mesos.

Amb els Pressupostos de la Generalitat de 2016 aprovats, amb les comissions parlamentàries a ple rendiment, en gener tindrem sessions plenàries, cosa que no ha passat mai i que considerem necessari perquè les Corts han de continuar treballant a ple rendiment per a solucionar els problemes de les valencianes i valencians des del bon parlamentarisme.

Per això, al 2016 li demane que siga un any intens i profitós. Un any amb molt de treball en les Corts i que eixe treball siga fruit d’un gran consens de totes les forces polítiques per a treballar en comú pel bé de la societat valenciana. I vull que eixa societat conega, comprenga, compartisca i valore el treball que fa el seu parlament, un parlament que és de gran importància i que ve d’una tradició històrica de la qual ens hem de sentir orgullosos i orgulloses.

Les Corts tenen molts reptes per al nou any i un dels més importants que s’assolirà serà el de la recuperació de RTVV, una RTVV que fa molta falta per a vertebrar el nostre territori, per a difondre la nostra llengua, per a donar a conèixer les tradicions i la cultura dels nostres pobles i la seua riquesa.

Com a poder legislatiu, les Corts han de mantindre la seua independència, ser el lloc on es produisquen els debats i on s’aproven les lleis i on es controle l’acció del govern amb totes les garanties. Màxima transparència en tots els processos i ple desenvolupament de la democràcia participativa.

En 2015 ja ho hem fet i en 2016 continuarem obrint les portes de les Corts Valencianes de bat a bat a les persones, col·lectius, empreses, entitats, que dia a dia aporten el seu treball en positiu per a la nostra societat. I els rebem perquè volem que tinguen el caliu, l’estima i el suport de la institució on residix la sobirania del poble valencià. Volem escoltar a la nostra gent, saber quins són els seus problemes, les seues inquietuds, les seues aportacions a la societat i ser el seu altaveu perquè siguen escoltats per totes i tots. Els valencians i valencianes tenim molts motius per a sentir-nos orgullosos d’allò que som i d’allò que podem fer i aportar al món global en el qual vivim. I en eixe procés, el parlament que els representa participarà activament per a posar en valor el nostre poble.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter