L’agenda valenciana és l’agenda del valencianisme

7 març

El passat cap de setmana, les dones i homes que formem el BLOC han rebut una comunicació que vos reproduisc ací per a tots vosaltres i que il·lustre amb una de les darreres fotos que tinc amb un gran referent per al nostre País, el desaparegut i sempre estima Francesc de Paula Burguera.

Companys i companyes:

Com ja sabeu, Compromís ha votat NO a la investidura de Pedro Sánchez. A la investidura d’un pacte entre PSOE i C’s que va en contra de l’esperit i de la lletra del Pacte del Botànic. Un pacte que no contempla l’Agenda Valenciana que els nostres diputats i diputades defensen a Madrid.

Al si del BLOC, el Consell Nacional de passat dissabte va acordar per unanimitat que el vot dels nostres diputats fóra contrari a aquest pacte. I vam decidir, també, traslladar aquesta decisió al conjunt de la militància, per obtindre una ratificació que enteníem que, donat el moment històric en què ens trobem, era necessària. Quasi un 90% de les persones que van participar d’aquesta votació oberta a la militància van recolzar la postura del Consell Nacional. Un resultat que mostra la nostra fermesa en la decisió i que dóna forces a les persones que han de continuar negociant.

Perquè ara toca seguir treballant. Seguir treballant per l’Agenda Valenciana i per aconseguir un acord de canvi al conjunt de l’Estat, fent valdre la representació que ens ha atorgar la ciutadania. Per primera vegada el valencianisme és decisiu a l’Estat, i ho és en un moment en què governem al nostre País i a tants ajuntaments. Més que mai, doncs, tenim la responsabilitat de negociar amb fermesa per aconseguir un finançament just que permeta el Govern del Botànic assolir objectius que l’infrafinançament ens complica.

I mentrestant, el BLOC ha encetat el seu procés precongressual. Acaben d’aplegar les ponències a la militància, i comença el debat orgànic i polític. I a més, i per primera vegada, tota la militància podrà participar directament en el Congrés; qualsevol persona militant, només amb inscriure’s, podrà assistir com a delegat o delegada. Un Congrés universal ara que el valencianisme està al centre de la política valenciana. Un Congrés on eixir enfortits com a organització i com a moviment.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter