Debat de política general 2014

23 set.

1308234393_0He escoltat amb atenció el seu discurs i no m’ha deixat indiferent, i no crec que a hores d’ara enganye a ningú amb el seu discurs. Anem al gra. Les preguntes a respondre són:

Estem els valencians i valencianes millor que fa un any?

Estem millor que fa tres anys quan vosté va accedir a la presidència de la generalitat?

Estarem millor d’ací a 9 mesos, el temps que queda per a les eleccions autonòmiques?

El pressupost de l’estat de 2015, serà millor per als valencians?

Farà l’estat més inversions territorials.

Ens enviarà un finançament adequat i correcte als valencians?

Baixarà la taxa de gent sense treball, amb ocupacions decents, en el termini d’un any per les polítiques que impulsa el seu govern?

Baixarà el nombre de joves que hauran d’abandonar les seues famílies per trobar un futur a l’estranger?

Deixarem de ser l’autonomia pitjor en matèria de sanitat i llits hospitalaris?

S’acabaran els escàndols de corrupció del partit popular algun dia?

Tornaran els diners que s’han furtat els implicats en els casos de corrupció?

En definitiva,

VIUREM MILLOR ELS VALENCIANS AMB LES SEUES POLÍTIQUES?

LA RESPOSTA ÉS QUE NO.

NO ESPEREM RES BO.

ESTEM EN TEMPS DE DESCOMPTE

Patim des de fa anys polítiques que no han defensat els interessos del poble valencià… i per tant han portat a l’empobriment al nostre poble. No han exigit que s’acomplisca el principi constitucional d’igualtat. Han consentit que s’invertira poc a la nostra terra… i han fet uns mals governs…

Mirem que va dir l’any passat el President: “No permitiré que se nos trate de forma desigual…”.” No dejaré de pasar ni un solo dia sin pedir al Estado que cumpla su obligación con la Comunidad Valenciana…”

TOTS SABEM, que les seues polítiques continuaran provocant més devaluació social i patiment a les persones. Unes polítiques que són decidides a Madrid i que Vosté executa obedientment. El seu únic objectiu és tornar a ser Designat (a dit, des de Madrid) Candidat.

Ha anat a remolc de la situació, no ha liderat res… 

I quina és la realitat Sr. President?
 Vosté la sap tan bé com els valencians i valencianes.
 Els seus “jefes”, no li han fet ni cas.

VIVIM UNA TORMENTA PERFECTA

Les característiques són;

Greu Marginació per falta de finançament adequat des de fa 12 anys.
Infra Inversió Pública Territorialitzada. Des de 2002 al voltant de 13.000 milions d’Euros.

Pèssima governança pública…la dels seus Governs…. I a més,tot va empitjorar per la Reforma Constitucional, de juliol de 2011, article 135 CE, que se segresta la sobirania política, ens obliga com a prioritat a pagar el deute als bancs…i fan pagar la crisi a justos per pecadors.

Per a rematar la nefasta situació, es va aprovar a 2012 la Llei d’Estabilitat Pressupostària que facilitava l’austericidi,
(Polítiques ja qüestionades pels màxims dirigents de la Unió Europea)

I per últim, la reforma laboral que ha produït en el cas valencià la destrucció de més de 150.000 llocs de treball segons l’EPA.

Com he dit, si a més no tens un finançament adequat i el cost dels serveis públics és superior a les transferències rebudes produïm dèficit i deute. Ja tenim un deute de 42.000 milions d’euros que s’hauran de pagar en les futures tres generacions de valencians i valencianes.

I l’única solució que han trobat vostés és la submissió i acceptar una realitat que ens condemna a l’empobriment i la misèria. I a l’exclusió social a moltes famílies i persones per la falta de capacitat de l’administració pública d’incidir en la realitat.

Episodis greus de no tindre per a menjar, apertura de menjadors d’urgència per les AMPES, bancs d’aliments quan ahir sapiguèrem, un altre episodi que ens produeix més indignació, que el seu govern ha pagat menús a milionaris (amb els nostres diners) durant la Fórmula 1. Els seus “saraos” i “juergues” els paguem tots.

Vosté ha provocat que la generalitat no pinte fava.
I que vosté ha dut la, presidència de la generalitat, al desprestigi més absolut.

Quan no quadra el pressupost, que ja no quadra d’inici perquè no tens el finançament necessari per cobrir els servicis públics bàsics d’educació i sanitat o serveis socials, el remei obligat són LES RETALLADES.

I vosté ha vingut a traure pit de les retallades que són sinònim de patiment, de pèrdua de treball de moltes persones, de destrucció d’empreses i teixit productiu valencià.

 Les retallades són menys consum, menys confiança de les persones per a invertir i emprendre negocis…. I menys ingressos públics.

“Tenemos un problema de Ingressos”… Ara s’enteren? I en compte de tirar ma a la butxaca dels ciutadans no es planten davant Madrid. No hem vist els escàndols de les balances fiscals? Vosté ha vingut a predicar com si fóra l’apòstol del mal i del desastre social.

 Està vosté content d’haver deixat sense treball a totes les persones que estaven vinculades a radiotelevisió valenciana i a les empreses auxiliars?

 Està vosté content d’haver deixat sense treball a milers d’interins de sanitat i educació?

 Està content d’haver deixat sense treball als treballadors de l’obra pública per la falta d’inversions de l’estat i de la generalitat? 

Està vosté content d’haver denegat sistemàticament ajudes a la dependència o rendes bàsiques de ciutadania?

 De què està vosté content i satisfet per a fer el discurs que ens ha fet?

I tenim un greu problema afegit que és el de la corrupció.

El govern del Partit Popular com s’ha demostrat ha patrocinat la corrupció i se n’ha beneficiat d’ella: No té res a dir de l’Interlocutòria del Jutge Ruz sobre peça 5 del cas Gürtel? 3 ex-Consellers + de 20 Alts càrrecs imputats… I el seu Grup parlamentari ahir va vetar la presència de l’ex-President Camps per a donar explicacions. Tampoc a Ester Pastor, Secretaria Autonòmica… Per què s’amaguen?

 Hui ací li demane que expulse a Sonia Castedo del seu partit.

 Vosté ha sentit les gravacions que circulen de les conversacions amb el Sr. Ortiz on parlen d’ensenyar-se los dibujos de la planificació urbana d’Alacant?

Resum… Amb les seues receptes no hi ha solució.

 Més precarietat, més devaluació social, menys autogovern, més patiment.

 El seu Govern està esgotat i acabat.

 Les seues propostes són inviables, no poden generar ni il·lusió ni confiança.

 Ja no enganyen a ningú ¡¡¡

El màrqueting de les reformes ja no ven¡¡¡

 És fals el que ha dit aquest matí, no té un duro… no té capacitat, no el reben ni els ministres ni Rajoy. L’han abandonat a la seua sort i també als valencians i valencianes.

 Li faré una primera petició formal.

No hipoteque més la Generalitat i done el seu compromís personal que en el que queda de legislatura no firmarà cap contracte que puga superar la legislatura.

 Li ho dic més clar: no firmen cap contracte ni obligació més que supose compromisos a càrrec a exercicis futur que hipotequen la legítima acció de govern de la futura Generalitat. Els compromisos en càrrec a exercicis a partir de 2016 són ja 36.000 milions d’euros. Una vergonya.

 No ens faça més coses com la compra de VALMOR per un euro assumint 34 milions de pèrdues per la cara. NO han volgut la comissió d’Investigació, s’haurà d’aclarir als Tribunals.

 El meu grup ja ha denunciat les ampliacions de capital de RTVV per valor de 1.300 milions.

 Els avals que ha prestat la Generalitat a empreses públiques que considerem no legals són més de 5.000 milions d’euros.

Ahir mateix eixia que la Fira de València té avals per valor de 1.072 milions d’euros concedits per la Generalitat. Molts d’eixos diners s’han gastat de manera opaca, en contractes a dit, per afavorir als amics del règim popular.

 Per tant, li recomane que no firme cap pròrroga ni compromís de futur en què queda de legislatura que ja han fet prou de mal. És un consell d’amic.

 No hem de deixar que hipoteque el nostre futur amb els pressupostos. Projectes de Llei o noves concessions o ampliació d’aquestes. Postura clara de futur respecte a les noves adjudicacions que sobrepassen la legislatura de manera injustificada.

Li vaig a dir el que passarà a partir de l’últim diumenge de maig de 2015 quan vostés deixaran el govern de la generalitat…. Sent molt conscients del mal que han fet i el que costarà refer tot el que han destruït i enfonsat.

Per exemple.

1.- Aprovarem una declaració institucional, la primera que es faça a aquestes corts si pot ser, per demanar perdó a les víctimes de l’accident del metro i les seues famílies i el 9 d’Octubre de 2015 rebran la màxima distinció que atorgue la generalitat valenciana. Ens posarem al costat de les víctimes, dels que pateixen, dels més vulnerables. Un govern sensible al patiment de les persones.

2.- Exigirem a l’estat una reestructuració de tot el deute públic valencià amb l’emissió d’obligacions amb un preu més baix que l’actual que paguem amb la finalitat d’estalviar 200 milions d’euros d’interessos que destinarem a polítiques de protecció social.

Exigirem una quita a compte del deute històric de 13.500 milions d’euros a compensar dels crèdits del  FLA i/o fons de proveïdors.

3.- Negociarem amb els bancs el cost dels interessos del deute públic de la generalitat perquè en cap cas supere el preu dels bons de l’estat. Només amb l’estalvi d’emissions que estan en mans de Bankia, Bbva i Santander podem estalviar el diners necessaris per facilitar els llibres gratuïts a tots els xiquets en educació obligatòria.

4.- Creació d’una oficina contra la corrupció. Auditoria del deute públic valencià i de la contractació pública valenciana.

5.- Exigir al ministeri d’hisenda la revisió d’ofici dels valors cadastrals de tots els immobles per a adequar-los al seu valor real i evitar que s’estiguen cobrant les contribucions sobre bases de calcul falses i unflades.

6.- Ens oposarem als nous decret de nova planta impulsats pel gobierno de espanya que retallen l’autogovern

7.- Reobrirem radio televisió valenciana el 9 d’octubre de 2015, com siga i amb la programació com siga, però en valencià.

8.- En matèria d’educació, el meu compromís és que el pròxim govern de la generalitat retornarà les ràtios de 20 alumnes per a aules d’infantil i 25 per a primària en totes les escoles valencianes per al començament del curs escolar 2015/2016. Coste el que coste. Que són menys diners que els que s’han furtat a emarsa.

9.- Tornarem a implantar la gratuïtat dels llibres de text per a l’ensenyament obligatori a partir del curs 2015/2016 modificant el pressupost de la generalitat si fa falta. Això són pocs diners respecte als 107.000 milions d’euros de rescat bancari.

10.- Recuperarem la carrera professional dels funcionaris de la generalitat retornar-los el prestigi que els han fet perdre vostés i la persecució social rebaixant-los el seu salari com si ells tingueren la culpa de tot el que s’ha furtat en les caixes d’estalvis. Els que afonaren a Bancaixa i la CAM o el Banc de València són en la gran majoria delinqüents que estan en l’audiència nacional imputats. Els empleats públics no han viscut per damunt de les seues possibilitats. Ací s’ha furtat per damunt de les nostres possibilitats.

11.- Promourem la creació d’una banca pública valenciana per a facilitar el crèdit a les nostres empreses i els emprenedors. Per a tornar a tindre un banc valencià després del desastre que ens ha deixat sense instruments financers. Aquest banc estarà lligat al crèdit hipotecari de habitatges socials i de lloguer.

12.- Promourem la creació d’una empresa pública de habitatge que puga promoure la construcció d’habitatges i la seua venda, que puga comprar vivendes i vendre-les a preu de cost o llogar-les a les persones que les necessiten. El sareb es una estafa monumental: comprar vivendes per sanejar els bancs a preu de balanç perquè després facen negoci els especuladors.

13.- Implantarem la resolució dels expedients de renda bàsica de ciutadania en el termini de 20 dies per a que en 40 dies des del seu inicia puguen començar a cobrar els afectats. Així mateix,

Dotarem el pressupost de 2016 d’una partida de 150 milions d’euros per a un pla de rescat per a persones víctimes del sobreenduetament hipotecari i un pla de lluita contra l’exclusió social.

14.- Promourem la recuperació del control públic de sectors estratègics sense que es renove cap concessió administrativa a empreses privades.

“el puc anunciar que la recuperació per a la xarxa pública de l’hospital d’Alzira serà una realitat quan acabe la concessió l’any 2018”.

15.- Foment del reciclatge per a aconseguir que es reduïsquen al 50% les taxes que paguen els ciutadans per tractament de fem. Revisió sistemàtica de tots els contractes d’empreses privades signats en els últims 10 anys recuperant els que estiguen fora de mercat.

16.- Signatura de convenis de la generalitat amb empreses de producció d’energia neta i promoure la producció pròpia als edificis públics.

17.- Implantació d’una tarifa única al transport urbà i metropolità per a facilitar l’ús del transport públic amb preus especials per a estudiants

Aquestes són algunes de les mesures d’urgència que posarem en marxa. Des del primer dia, i moltes altres amb l’objectiu d’encetar un HORITZÓ DE VIDA DIGNA PER A LES DONES I HOMES del nostre poble.

Mesures a favor de la nostra terra, el medi ambient, la superació dels reptes ambientals sense fracking, ni prospeccions petrolíferes a la mar Mediterrània.

Mesures a favor dels més vulnerables. Un Consell que estiga al costat de les famílies i dels que més pateixen els efectes de la crisi.

Mesures a favor de l’economia. És possible crear un ecosistema a favor dels emprenedors, els investigadors, les xicotetes i mitjans empreses, els autònoms… En definitiva l’economia social, verda productiva, innovadora, del segle XXI… I comptarem amb la cultura, la ciència i les Universitats Valencianes.

Som un gran poble, orgullós de la seua identitat, que ha fet de la tradició modernitat. El poble valencià que vol estar al segle XX, en un món global i divers, sent valencià.

Després del que seran 20 anys de les seues polítiques ens trobem davant una oportunitat d’encetar un nou camí, un nova etapa. El meu COMPROMÍS és fer tot el possible per fer-la realitat

Confie plenament en les nostres possibilitats col·lectives. Malgrat les seues polítiques i el seu desgovern. Tenim una societat viva que reclama Decència, Rigor i Confiança.

Tenim capacitats, energies i només ens falta un nou consell que sàpiga reunir i dirigir la nau de la Generalitat cap a una nova direcció. I sabem com fer-ho, som conscients de la nostra responsabilitat històrica… treballarem a favor de les persones i encetarem un camí d’esperança i millora.

Aquest és el meu Compromís.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter