Acord històric en les Corts

6 nov.

El ple de les Corts Valencianes del passat 6 d’octubre va ser un ple especial, un ple que passarà a la història i el qual vaig tindre el gran honor de presidir. Tots els grups parlamentaris, les cinc forces que conformen l’hemicicle del parlament valencià acordaren una proposta de resolució que s’aprovà per unanimitat.

Això, sens dubte, és el que necessita el poble valencià, és el que ens reclama la societat per a garantir l’estat del benestar, per atendre a la nostra ciutadania amb uns serveis públics suficients i de qualitat: Necessitem un finançament just, que ens tractem com allò que som i representem en el conjunt de l’estat i això no s’ha estat fent fins ara.

Per això, l’acord unànime de tot el parlament valencià és un clam i és allò que realment vol vore la societat valenciana dels polítics i polítiques que la representen: Acció, treball, negociació, acords i unanimitat. Totes i tots plegats, caminant la mateixa drecera i reclamant justícia inversora per al nostre poble, per a tindre escoles, hospitals, centres de salut, infraestructures… I per a garantir el progrés i el creixement econòmic del nostre poble.

Com a president de les Corts, vull donar les gràcies a PP, PSPV-PSOE, Compromís, Podemos-Podem i Ciudadanos per unir-se en un dia històric, en vespres de la Festa del nostre poble. Una unió potent, necessària, per la qual es reclama una reforma immediata de l’actual sistema de finançament autonòmic amb efectes a 1 de gener de 2014 i que facilite a les valencianes i valencians disposar d’uns serveis públics fonamentals de qualitat i que, a més, permeta exercir les competències pròpies de la nostra autonomia, assolint almenys la mitjana de finançament per habitant del conjunt de l’estat. Parlem de diners per a serveis públics, parlem, en definitiva, d’atendre i ajudar a totes les persones que viuen i conviuen amb nosaltres al territori valencià.

La proposta aprovada al ple de les Corts del 6 d’octubre s’exigeix el reconeixement del dèficit de finançament acumulat des de que es van dur a terme les transferències de competències a la nostra autonomia, xifrat en 12.433 milions d’euros des de 2002 a 2013, així com la definició i establiment d’un mecanisme de compensació d’este dèficit.

Per últim, el parlament valencià reclama l’execució per part de l’estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional valencià, compensant en tot cas la insuficiència inversora dels darrers anys.

No demanem la lluna. No demanem coses impossibles. Reclamem justícia, que se’ns tracte amb equitat, que se’ns tracte dignament, que no se’ns discrimine per ser valencianes i valencians i, en definitiva, demanem que es faça complir la llei i el principi d’igualtat que consagren les lleis fonamentals de l’estat, cosa que no ha estat passant fins ara amb les valencianes i valencians.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter